Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Το πρώτο δημόσιο σχολείο, όπου οι καρέκλες των μαθητών έχουν πεταχτεί!


Το Δημοτικό Σχολείο στον Φουρφουρά της Κρήτης είναι το πρώτο δημόσιο σχολείο, όπου οι καρέκλες των μαθητών έχουν κυριολεκτικά πεταχτεί.
Ίσως και να είναι το μοναδικό δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα, στο οποίο συμβαίνουν προχωρημένα, για τα ελληνικά δεδομένα, πράγματα!
Το εν λόγω δημοτικό σχολείο, πέταξε τις συνηθισμένες άχρωμες καρέκλες από τις σχολικές τάξεις, και τις αντικατέστησε με πολύχρωμες μπάλες για πιλάτες!
Για το ασυνήθιστο εγχείρημα διαβάζουμε στο site του σχολείου, το οποίο δημιούργησε ένας από τους δασκάλους, ο Άγγελος Πατσιάς:
«Σε αντίθεση με τις καρέκλες, που εμποδίζουν τη σωστή ανάσα, την καλή κυκλοφορία του αίματος και που επιβαρύνουν το σώμα με τη λανθασμένη στάση, οι ελβετικές μπάλες γυμναστικής ή όπως είναι γνωστές «οι μπάλες για πιλάτες», κρατούν το σώμα σε εγρήγορση, βοηθούν στη συγκέντρωση, ενώ γυμνάζουν, διευκολύνοντας την αναπνοή και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
Δεν είναι τυχαίο που τις μπάλες αυτές τις χρησιμοποιούν σε κέντρα πληροφορικής, σε εργασίες που απαιτούν πολύ καθισιό, ενώ βοηθούν ιδιαίτερα τα παιδιά με αυτισμό». Το σχολείο είναι τετραθέσιο και δεν ονομάζεται τυχαία, «Το σχολείο της Φύσης και των Χρωμάτων».
Είναι το μοναδικό ελληνικό δημόσιο δημοτικό που συμπεριλαμβάνεται στην παγκόσμια λίστα των Σχολείων της Εναλλακτικής εκπαίδευσης «εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε μία εκπαιδευτική κοινότητα που θέτει διαφορετικούς στόχους», όπως αναφέρει ο δάσκαλος.
Ο Φουρφουράς είναι ένα χωριό στο Ρέθυμνο με μόλις 650 κατοίκους.

 Πηγή: iPaideia.gr